Sneek, dé watersport stad van Friesland

Door de centrale ligging in het Friese meren gebied is Sneek een echte watersportstad. Deze derde grootste stad van Friesland heeft voor iedereen wat, van gezellige restaurantjes, culturele uitstapjes, leuke winkeltjes of ontspanning op het water.


De binnenstad In de binnenstad van Sneek, is er altijd wat te doen. Met mooi weer is het heerlijk vertoeven op de terrassen op de Marktstraat. Ook staat Sneek bekend om de leuke winkeltjes en kunt u er met gemak een middag shoppen. En dan hebben we nog het beeldmerk van Sneek, de waterpoort is het zeker waard om even langs te lopen. De waterpoort bestaat uit twee spitse achthoekige torens die aan weerszijde van de brug staan. Het gebouw is een poortwachterswoning geweest, daterend uit 1785, weliswaar zijn ze meermalen verbouwd in de loop der jaren. Het symbool is onder andere terug te vinden in de zeilen en kleding van het merk Gaastra.

Sneekweek | het grootste zeilevenement van Europa op binnenwater Op het Sneekermeer en de Poelen nabij Sneek gelegen worden in de eerste week van augustus zeilwedstrijden gehouden in 42 verschillende klassen. Met als motto: ‘overdag strijden om de eer en s ’avonds om de sfeer’. Ook in de stad zelf is het een groot feest, overal zijn er barretjes en ‘live muziek’ optredens. Wees er wel op tijd bij om een plekje met de boot te bemachtigen, zowel in de stad als rondom het starteiland. Voor meer informatie klik hier.


Activiteiten Het Fries Scheepvaart museum is een leuke uitstapje in hartje Sneek. U kunt er van alles leren over de geschiedenis van de Friese scheepvaart maar ook over de stad Sneek. Voor kinderen is er zelfs een kindermuseum ingericht. Klik hier voor meer informatie en actuele exposities.


Daarnaast heeft Sneek een modelspoormuseum, hierin wordt de grootste collectie van Europa van Nederlandse modellen getoond. Voor ticketprijzen en openingstijden kijkt u hier.


Bent u op zoek naar iets meer actie, vlakbij het Sneekermeer is er een waterskibaan. Waar je als beginner of gevorderde op het juiste adres bent. U kunt hier ook wakeboarden. Voor meer informatie en reserveren klik hier.

KVK: 74589954
  • Youtube channel Natural Yachts
  • Instagram Natural Yachts
  • Facebook Natural Yachts
Natural Yachts logo
© 2020 by Natural Yachts BV
HISWA logo
VAT no .: NL 8599.59.545.B.01
IBAN no. NL79 ABNA 0864 3450 89

info@naturalyachts.com
+31 515 227 017

Opening hours:
Monday - Friday 09.00 - 17.30

Saturday 09.00 - 12.00

De Opper 6A, 8621 DZ,
Heeg - Friesland 

The Netherlands