top of page

De buiten beleving op de Northman 1200; veel daglicht en het zicht naar buiten is groots.

Updated: Feb 4, 2023

Als watersporter wil je genieten van alles wat op het water gebeurt. Ook als je binnen bent wil je nog steeds ‘het buiten’ ervaren. De Northman 1200 is zo uitgerust dat zowel de stuurstand, de salon en de keuken allemaal uitzicht bieden. De ‘superstructure’ bestaat bijna volledig uit ramen. Zo kan er maximaal genoten worden van de natuur en vergezichten op het water tijdens het varen, koken of het diner.

Volop zicht De grote raampartij levert volop zicht rondom en voor meer licht is er een elektrisch bedienbaar dakluik: beschut en toch buiten. Onbeschut buiten kan ook, met ruime keuze aan zitplaatsen. Op het achterdek bevindt zich een bank met omklapbare rugleuning, via de brede gangboorden is het voordek gemakkelijk toegankelijk waar het fijn zitten is op de bank of je kunt het hogerop zoeken op het zonnedek.

Zonnedek

Het uitzicht vanaf het zonnedek, die zich op het dak van de Northman 1200 bevindt, is fantastisch. Op het zonnedak kun je heerlijk loungen, languit liggen of comfortabel zitten tegen de bolsters. Handig zijn de geïntegreerde bekerhouders. Dit zonnedek is gemakkelijk te betreden via twee traptreden vanaf het voordek van het jacht. Deze traptreden zijn slim geïntegreerd in de opbouw waardoor er geen zicht verloren gaat. Naast de zonnedek variant is het ook mogelijk om voor een Flybridge te kiezen, de opbouw wordt dan 18 cm hoger. Daarnaast is het een optie om in plaats van een zonnedek het dak volledig te voorzien van zonnepanelen.


Overdag ben je boven en s ’avonds beneden Doordat de leefruimte, de salon, de moderne keuken en de stuurstand zich boven bevinden leef je overdag bovendeks. De leefruimte kan met mooi weer vergroot worden naar het achterdek door de openslaande deuren naar buiten te openen. Daarnaast kan het achterdek eenvoudige worden afsloten met een tentdoek waardoor je ook de ruime kuip kunt betrekken bij de leefruimte wanneer het minder lekker weer is en u beschut kunt zitten.

Benedendeks biedt de Northman 1200 plaats aan 3 hutten voor tweepersonen met bedden die langer zijn dan 2 meter. Met de twee badkamers die elk voorzien kunnen worden van een douche, toilet en wastafel is dit jacht zeer geschikt voor een familie vakantie of om erop uit te gaan met meerdere stellen.

Alle hutten zijn voorzien van kastruimte, ventilatie/verwarming, verlichting waaronder ook een leeslampje, stopcontact / USB poort om mobiele apparaten op te laden en ramen. De hut voorin, ook wel de kapiteinshut, is wat groter en luxer en extra uitgevoerd met dimbaar LED verlichting, radio, ingebouwde ‘make-up’ spiegel, aan weerzijde ramen en extra opbergruimte.


Actief watersporten Eenmaal aangemeerd hoeft het watersporten niet op te houden. Het ruime zwemplateau achter is ideaal voor de actieve watersporter. De zwemtrap zit geïntegreerd in het zwemplateau en ook is het zeer eenvoudig om vanaf het zwemplateau op de SUP plank te stappen.

De Northman 1200 buitenbeleving Als u kiest voor de elektrische aangedreven variant van de Northman 1200, dan wordt de buitenbeleving nog meer bevorderd door in alle rust en stilte te varen, waardoor je nog beter de omgeving tot je kan nemen.

Met de Northman 1200 is het optimaal genieten van het buitenleven, ook al ben je binnen. De grote raampartijen zorgen voor veel licht en bieden tevens goed zicht. Daarnaast bevordert een elektrische aandrijving de ‘buiten beleving’ aan boord nog meer. Buiten biedt de Northman 1200 ook de mogelijkheid om comfortabel te genieten, met de vele zitplekken, het ruime achterdek met zwemplateau, en de zonnedek lounge op het dak.

Wilt u meer informatie over de Northman 1200? Vraag de specificaties aan! Of plan een bezoek naar ons experience center.

bottom of page